Opis metody:
Liczba kwasowa jest to ilość miligramów (KOH), równoważna wszystkim składnikom o charakterze kwaśnym zawartych w 1 gramie oleju. Badanie polega na miareczkowaniu potencjometrycznym.
Interpretacja wyników:
Poziom liczby kwasowej wynika bezpośrednio z technologii zastosowanych dodatków uszlachetniających. Degradacja tych dodatków może przejawiać się obniżaniem liczby kwasowej, z drugiej strony wpływ na liczbę kwasową mają procesy starzenia oleju, co przejawia się wzrostem liczby kwasowej.
ul. Podmiejska 71A, 44-207 Rybnik
TEL.: +48 32 739 63 48
FAX: +48 32 739 18 29
E-MAIL: laboratorium@ecol.eu
NIP: 642-000-05-76
NIP EU: PL6420000576
Regon: 271173970
KRS: 0000060857 SR Gliwice
Kapitał zakładowy: 100 000 PLN
Найди нас:
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zobacz naszą politykę prywatności
W pełni respektujemy i szanujemy prawo do prywatności i ochrony danych osobowych odwiedzających nasz serwis internetowy. Niniejszy dokument określa zasady gromadzenia oraz postępowania z informacjami uzyskiwanymi w czasie realizacji usług.